Overvloed ontvang je niet, dat creëer je

Man, ik dacht dat ik vier jaar geleden de financiële sector bewust verliet. Toch blijven de thema’s ‘geld’, ‘ontvangen’ en ‘overvloed’ in mijn leven verschijnen. En eerlijk gezegd niet per se om daar zelf van te leren, maar bovenal hierin te blijven teachen. Net zoals ik ‘vroegâh’ als adviseur bij de bank klanten ontving om hen te helpen om hun dromen en doelen te verbinden aan hun geldstroom. Ook nu merk ik dat dit terugkerende thema’s zijn bij de ondernemers die ik begeleid in hun business groei.

Laatste teachings op dit vlak

Zo maakte ik laatst een video over ‘Geld verdienen met je zielsmissie’ en deelde ik een video van een ‘energetische opstelling’ waarbij ondernemen in relatie tot de geldstroom centraal stonden. Deze processen deel ik omdat het actuele thema’s zijn waar mijn klanten mee stoeien.

Willen groeien maar niet investeren

Ik ervaar ook dat ik de laatste tijd wat potentiële klanten aantrek die wel ‘willen groeien’, maar de investering om welke reden niet kunnen maken. Komt dat misschien omdat ik stiekem zelf in een ‘tekort’ denk, waardoor ik deze mensen aantrek? Of zit daar iets diepers achter. Mijn intuïtie zegt het tweede. Ik ervaar in mijn leven nauwelijks tekort. Zelfs al is mijn eigen spaarrekening soms ook even leeg. Ook als ik even geen nieuwe betalende klanten heb gekregen, schiet ik niet meteen in de stress.

Net mijn BTW-aangifte voor Q1 betaald. Ook dat doet weer even pijn, want het is een boel geld wat naar de staat gaat. Toch geeft me dit een fijn gevoel. Want ik ‘mag’ dit aan de Belastingdienst betalen en dat betekent omzet en winst in Q1.

Als ik in de min sta, voel ik me nog steeds rijk. Overvloed koppel ik namelijk niet aan geld. Geld zie ik als hooguit een fractie van waar mijn beeld van overvloed op gebaseerd is. In tegenstelling tot veel mensen om me heen. Voor ondernemers kan dit behoorlijk belemmerend werken. En is er vaak de kip en het ei.

Wat ik veel hoor:
“Eerst een betalende klant en dan pas investeer ik in business coaching.”

Maar wat nou als je eerst wat te leren hebt over ondernemen, geld verdienen en hoe je een prospect om kan toveren tot klant? Dat wordt dan lang wachten…

Als ondernemer ben jij aan zet

Als er één ding is dat ik heb geleerd over ondernemen: als ondernemer ben jij aan zet. Hiermee bedoel ik, als ondernemer:

  • schut jij de kaarten;
  • bepaal jij de spelregels;
  • neem jij het initiatief;
  • maak jij de keuzes;
  • ben jij verantwoordelijk.

Misschien klinkt dit erg zakelijk en zonder hart. Zo is het niet bedoeld, maar ik laat hiermee zien dat hoewel jouw klant de centrale factor is in je bedrijf, deze alleen centraal kan staan als jij als ondernemer volledig op jou plek als ondernemer staat.

  • Als jij niet durft te investeren in een coach en je bent zelf een coach, hoe kan je dan van je klant verwachten dat hij in je durft te investeren?
  • Als jij steeds weer een tekort ervaart, hoe kan je dan verwachten dat je het bewustzijn van je klant shift naar dat van overvloed?

Het vraagt jou om het levende voorbeeld te zijn voor je klant, anders gaat hij je nooit geloven en zal hij nooit klant worden. Het klinkt misschien heel simpel, maar overvloed creëer je zelf, door je eigen bewustzijn te shiften naar dat van overvloed. Niet door te wachten tot je overvloed ontvangt, want daarop kan je lang wachten als je nu een tekort ervaart. Zo lang je in die mindset zit, zal je alleen nog maar meer en meer in je tekort bevestigd worden.

“Word de kip in plaats van veilig in het ei te blijven zitten” 💫

🙏🏻✨💚

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en topondernemers.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

Een warme groet, ook namens Nico,

Sander de Zwart

Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders