Logo Sander de Zwart - School voor Eigen Wijsheid

Het nieuwetijdskind en hoogsensitieve personen (HSP)

Nooit zo van de labeltjes geweest, kon nooit binnen de lijntjes kleuren en grenzen zijn er om op te zoeken of net overheen te gaan…🤪

Zo sta ik in het leven

Wetend dat we hier op aarde overwegend een masker dragen. Het Latijnse woord ‘persona’ betekent letterlijk: masker of rol.

Ik had ooit een droom waarin precies dit getoond werd. Ik was op een feest en iedereen droeg een masker van zijn eigen gezicht. En iedereen die ik daar tegenkwam tilde even het masker op om zijn ware zelf te laten zien: “Joehoe, ik zit achter het masker en ja, ook ik snap dat we in dit aardse toneel een rol te spelen hebben.”

Het stelde me gerust dat de meeste mensen snapten dat ze niet hun persoonlijke identiteit zijn, maar iets veel mooiers dan dat.

Een ziel in een tijdelijk menselijk jasje

En dan kom ik tot de nieuwetijdskinderen waar ik zo’n 25 jaar geleden voor het eerst over begon te lezen. Met de term nieuwetijdskinderen wordt een specifieke groep beschreven die vanaf het laatste deel van de 20e eeuw geboren zou zijn.

  • Gevoelig: Zeer gevoelig voor hun omgeving, inclusief emoties en de energieën van anderen.
  • Intuïtief: Een zeer sterke intuïtie en kunnen vaak dingen “aanvoelen” zonder verklaring.
  • Creatief: Vaak een creatieve en innovatieve geest en oplossingsgericht.
  • Bewust: Ze hebben een aangeboren spiritueel bewustzijn en voelen zich vaak aangetrokken tot spirituele en esoterische onderwerpen.
  • Uitdagingen met Traditionele Onderwijssystemen: Veel nieuwetijdskinderen hebben moeite met het traditionele schoolsysteem omdat het niet aansluit bij hun leerstijl en behoeften.

Ik herkende mezelf al snel in de beschrijvingen, zonder me direct vast te klampen aan het label. Pas veel later kwam ik ook in aanraking met materie op het gebied van hoogsensitiviteit (HSP) die veel overeenkomsten kent.

De sceptici

Ik heb ook altijd de scepsis rond deze concepten goed begrepen. Voor mensen die veel waarde hechten aan rationele verklaringen en wetenschappelijke onderbouwing wordt deze materie algauw tot zweverig aangeduid.

Logisch ook.

Want de behoefte aan vastomlijnde kaders, maakt het erg ingewikkeld om de onzichtbare wereld van het onderbewuste en ieders individuele gevoelswereld in kaart te brengen.

De esoterie, filosofie en psychologie probeert dit al eeuwen

Maar je zult moeten aanvaarden dat het absoluut maken van iets wat in essentie relatief is, een onmogelijk opgave is. De fysieke uitdrukking, zal nooit de complete innerlijke evaring kunnen representeren. En dit besef helpt mij om in overgave te kunnen leven.

Het hoofd zal nooit tot in volledigheid kunnen bevatten, hoe complex het leven is.

“In het algemeen worden nieuwetijdskinderen gezien als een bron van positieve verandering en evolutie in de wereld, met een sterke MISSIE om bij te dragen aan een meer liefdevolle, harmonieuze en rechtvaardige samenleving.”

Die MISSIE past mij als gegoten.

En voor jou?

Op welke manier kun je met ons aan de slag?

Langs deze weg laat ik je graag weten op welke manier we op jouw pad van Eigen Wijsheid van betekenis kunnen zijn met betrekking tot maximale zelfontwikkeling, intuïtief coachen en hoogbewust ondernemerschap:

  • Lees HIER alles over onze MISSIE met de School voor Eigen Wijsheid
  • Ontwikkel je Eigen Wijsheid online op jouw moment
  • Boek een exclusieve volledig verzorgde VIP dag met Sander & Nico
Tot snel!
 

“Ieder mens zielsgelukkig vanuit Eigen Wijsheid”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

School voor Eigen Wijsheid draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders